Praktijk Redeker

GZ-Psycholoog – Psychotherapeut – Klinisch psycholoog

Werkervaring

Mijn naam is Hester Redeker (1966).

Sinds 2009 werk ik 2 dagen per week in een eigen psychotherapie praktijk. Daarnaast werk ik sinds 2010 bij Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder (voorheen Gemini Ziekenhuis) voor 18 uur.

Tot 2010 heb ik bij de GGZ NHN gewerkt zowel met volwassenen als met ouderen. Mijn werkzaamheden bestonden uit diagnostisch onderzoek, individuele behandelingen en groepsbehandelingen.

Binnen mijn praktijk behandel ik cliënten met diverse klachten.
Cliënten melden zich aan met sombere, depressieve gevoelens of angstklachten waardoor ze zich belemmerd voelen in het dagelijks leven. Het kan ook gaan om verwerkings- en acceptatieproblemen. Bijvoorbeeld bij cliënten die een dierbare hebben verloren, of hun baan of een deel van hun gezondheid en die geconfronteerd worden met de vraag hoe ze hun leven een nieuwe (zinvolle) invulling kunnen geven. Er melden zich cliënten met klachten van overspannenheid en burn-out of andere werk gerelateerde klachten.
Er komen ook cliënten die problemen ervaren op verschillende levensterreinen zoals in contacten met anderen, op relatiegebied, op werkgebied, financieel gebied. Dit kan voortkomen uit de jeugd en/of de persoonlijkheid en het karakter van de persoon en vergt soms een langere tijd van behandelen.
Tot slot behandel ik mensen die een of meerdere ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s) hebben meegemaakt.

Bij de Noordwest Ziekenhuis groep (voorheen het Gemini Ziekenhuis) ben ik werkzaam op de afdeling Medische Psychologie. Ik behandel cliënten die vanuit het ziekenhuis worden doorverwezen. De cliënten ervaren  psychische klachten en verwerkings- en acceptatie problemen die zijn gerelateerd aan de  somatische ziekte of (onverklaarde) lichamelijke klachten.