Praktijk Redeker

GZ-Psycholoog – Psychotherapeut – Klinisch psycholoog

Werkervaring

Mijn naam is Hester Redeker (1966).

Sinds 2009 werk ik 2 dagen per week in een eigen psychotherapie praktijk. Daarnaast werk ik sinds december 2019 twee en halve dag per week bij de Opvoedpoli Den Helder.

Van 2010 tot december 2019 heb ik bij Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder gewerkt bij de afdeling Medische Psychologie Volwassenen voor 18 uur.

Van 1993 tot 2010 heb ik bij de GGZ NHN gewerkt zowel met volwassenen als met ouderen.

Binnen mijn praktijk behandel ik cliënten met diverse klachten.
Cliënten melden zich aan met sombere, depressieve gevoelens of angstklachten waardoor ze zich belemmerd voelen in het dagelijks leven. Het kan ook gaan om verwerkings- en acceptatieproblemen. Bijvoorbeeld bij cliënten die een dierbare hebben verloren, of hun baan of een deel van hun gezondheid en die geconfronteerd worden met de vraag hoe ze hun leven een nieuwe (zinvolle) invulling kunnen geven. Er melden zich cliënten met klachten van overspannenheid en burn-out of andere werk gerelateerde klachten.
Er komen ook cliënten die problemen ervaren op verschillende levensterreinen zoals in contacten met anderen, op relatiegebied, op werkgebied, financieel gebied. Dit kan voortkomen uit de jeugd en/of de persoonlijkheid en het karakter van de persoon en vergt soms een langere tijd van behandelen.
Tot slot behandel ik mensen die een of meerdere ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s) hebben meegemaakt.

Bij de Noordwest Ziekenhuisgroep ben ik werkzaam geweest op de afdeling Medische Psychologie. Ik behandelde cliënten die vanuit het ziekenhuis worden doorverwezen. De behandeling was gericht op cliënten die psychische klachten en verwerkings- en acceptatie problemen ervaarden in relatie tot hun  somatische ziekte of (onverklaarde) lichamelijke klachten. Mijn specialisatie daarbij was oncologische ziekten.

Bij de GGZ bestonden mijn werkzaamheden bestonden uit diagnostisch onderzoek, individuele behandelingen en groepsbehandelingen.